Na vroči strani Alp

Govorite klimatsko?

« Govorite klimatsko ? »
„Beszél éghajlatul?”
“Parlate clima?”
Können Sie Klima- Sprache ?
« Parlez-vous climat ? »
“¿Habla usted clima?”
Do you speak climate?

Francoski inštitut in njegovi partnerji vas od 12. do 20. 5. vabijo na razstavo, ki so jo pripravili v okviru francoskega predsedovanja Svetu EU, in ki se posveča dvema glavnima izzivoma naše celine: podnebnim spremembam in jezikovni raznolikosti.

Razstava »Na vroči strani Alp« v slikah prikazuje napovedi strokovnjakov o tem, kako bo ob koncu 21. stoletja izgledalo življenje v Sloveniji, če vprašanja podnebnih sprememb ne bomo kmalu odločno naslovili.

Razstava »Govorite klimatsko?« v video obliki predstavlja rezultate delavnic Podnebne freske (Fresque du Climat), ki so potekale na različnih šolah po Sloveniji v kar 7 različnih jezikih. Mnenja in predloge udeležencev delavnic boste lahko slišali v večjezičnem filmu, ki ga je režiral filmski ustvarjalec Simon Intihar.

Razstava med drugim izpostavlja tudi iniciative namenjene šolam po vsej Sloveniji za boj proti podnebnim spremembam.

12. 5. od 10. ure dalje se boste pred Hišo Evropske Unije lahko spoznali tudi s tremi nevladnimi organizacijami (Umanotera, Youth for Climate Justice in Circular Change), ki bodo na stojnicah predstavljale svoje dejavnosti.

Razstavo si lahko ogledate od ponedeljka do petka med 9. in 18. uro v Hiši Evropske Unije (Dunajska c. 20, 1000 Ljubljana). Vstop prost.