Slovenski knjižni sejem

Ob Dnevu Evrope 2020

Ob Dnevu Evrope literarni sprehod po Evropi8. maj 2020

Ob 9. maju, Dnevu Evrope, so častni gostje lanskega 35. Slovenskega knjižnega sejma, kulturna predstavništva, združena v EUNIC (European Union National Institutions for Culture) Slovenija, skupaj s Predstavništvom Evropske komisije v Sloveniji in Vodnikovo domačijo v Ljubljani pripravili virtualni sprehod po Evropi.

Predstavniki kulturnih inštitutov so podobno kot po lanskem uspešnem dogodku, tudi letos opozorili na raznolikost evropske kulture, združevalno moč literature in na pomembnost prostega pretoka duhovnih vrednot, in sicer tako, da so recitirali poezijo v svojem maternem jeziku in tudi podelili svoje misli s slovenskim občinstvom.

Čeprav je letošnji dogodek potekal le na spletu, je sporočilo EUNIC Slovenija še kako aktualno: zakladi klasične in sodobne evropske literature so na voljo v obliki odličnih slovenskih prevodov in upravičeno zasedajo mesto tako na knjižnih policah, kot tudi v srcih bralcev.

V letošnji pobudi so sodelovali naslednji člani EUNIC Slovenija: British Council, Goethe inštitut, Francoski inštitut, Italijanski inštitut, Kulturforum, špansko veleposlaništvo in Balassijev inštitut, ki zvezi letos tudi predseduje, ter Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji.

Facebook dogodek