Se vidimo

Srečanja EUNIC Reads v okviru projekta Europe ReadR

20.-26. september 2021, Izola - Isola

Združenje evropskih kulturnih inštitutov v Sloveniji EUNIC Slovenia od 20. do 26. septembra 2021 v Izoli organizira niz srečanj in pogovorov o knjigah in branja z naslovom EUNIC Reads – EUNIC bere. Potekala bodo v začasnem bralnem prostoru pri svetilniku slikovitega obalnega mesta Izola, ki vabi obiskovalce plaže in mimoidoče k branju in druženju. Na dogodkih bodo sodelovali tudi avtorji iz različnih držav.

Program bo razdeljen na štiri dele. Trije bodo namenjeni temam, ki so pomembne za evropske državljane: okolje, branje med različnimi generacijami (prihodnost branja) in jezikovna raznolikost. Četrti del bo potekal na evropski dan jezikov, z zelo zabavnim družinskim programom na temo zgodbe o Ostržku, ki je ena najbolj prevajanih knjig na svetu.

V tem času boste lahko na licu mesta brali elektronske knjige v številnih jezikih s platforme Europe ReadR in drugih virtualnih knjižnic, dostopne pa bodo seveda tudi knjige v fizični obliki.

Program je del projekta Europe ReadR slovenskega predsedovanja Svetu EU.

Vsi dogodki in srečanja v okviru tega programa so brezplačni.

Dogodkov se lahko udeležijo le obiskovalci, ki izpolnjujejo PCT pogoj.

V primeru dežja bodo vsi dogodki na prostem potekali v palači Manzioli.Več informacij o projektu najdete na spodnji povezavi: https://europereadr.eu/

Celoten program si oglejte tukaj.Ključniki na družbenih medijih: #EuropeReadr, #EUNIC_SI